Höst


Från helgen



Ett litet urval av det som dracks

Öl från Brooklyn

Irich coffe

Campari Orange
Franskchokladtårta, så otroligt god


Umeå från klocktornet vid Rex, det framgår inte på bilden hur vackert det var!

Hoppas ni har haft en lika trevlig helg, xoxo


Mobilskal

Är man en 90-talare eller vad, en del kanske trodde att mobilskal var old news men icket! Såg precis att min lilla dyrgrip fått sig nått hack vilket gjorde ont i hjärtat så nu kollar jag på mobilskal för att undvika fler otrevligheter. Det känns också som att iaf silikonskal ska vara dämpande vid smällar också. Det här är några skal jag kikat på:

Klicka för full storlek!
Klicka för full storlek!


Inledningen på helg

Ja tror att många hade en vildare fredag än mig ikv. När majoriteten var ute och festade så höll jag mig i skinnet och stannade hemma för lite teoriplugg i min mjukisdress, kan ju inte påstå att det toppar en kväll på krogen menmen. Jag får väl köra hårt imorn ist. En liten pick-me-up idag har varit att jag köpte nya undisar, uppiggande! 


Nya undisar

Jag och min mjukis<3


Vart tar tiden vägen?!

Typ idag, känns som jag bara hunnit med tandläkarn och pingisen. -Inte okej! Jag vill ha en sekriterare eller typ en personlig coach. Läste en himla rolig seriestrip m Rocky då han klagade över hur han var så stressad för hans semester redan var uppbokad med "roliga måsten" som inbokad festival, bröllop och besök/besöka vänner. Lite så känner jag, min helg är ju som fullbokad. För att ha helg ibland så vill jag bara va och inte göra någonting! Ogillar när jag har saker som jag måste göra.

Nu ska jag sova snart... Godnatt folket!


Rocky gets me


Hahah

Det här var kul, åh jag är trött och borde plugga. Det här är sista videon sen äre boken som gäller!




Some great music

Rolling Stones, de är banne mig bra och Hall & Oates är ju svåra att motstå. Jag tycker inte att dagens artister gör det med samma känsla som det var förr i tiden, dvs innan 90-talet. De flesta av mina favorit låtar är från 60-80-talet men så klart så finns det ingen regel utan undantag. Klart det finns mkt bra från alla årtionden men de flesta bra låtarna tycker jag nog är från 60-80tal ändå. Men generellt, om man jämför ex Christina Augilera m ex Bonnie Tyler så måste hon ju känna sig utklassad?


What to do

Vad ska man bli, vart kommer jag vara i livet om 10år? Shit vad jag har grubblat på de frågorna idag men kom bara fram till samma svar, man kan inte förutsäga livet. Har jag hälsan och livet i behåll så har man redan där dragit en vinstlott. Och tänk, skulle man nu ha så tur att man själv är frisk så ska man ha samma tur om ens livspartner har hälsan i behåll eller ens eventuella barn, släkt och vänner med. För att sammanfatt, det finns så mkt att oroa sig över att det är lätt att glömma lev också ibland. Nu ska jag sluta nojja och se fram emot hösten istället.

 

 


Tisdag/Lillfredag

Asså hur kung är inte lillfredag?? Ger en rätt att röja på en tisdag också. Haha tyckte det var så sött att VK hade en kort artikel om fenomentet "lillfredag", att det är den nya festdagen mitt i veckan. Kan se framför mig hur Bernt 57 fnyser föraktfullt åt detta. -Oh, these kids today!

Igår blev det dock inte så mkt röj utan snarare mys. Jag anlände till dukat bord, tanken var att vi alla 4 skulle hjälpas åt att laga mat men eftersom jag anlände så pass sent var dom klara när jag kom dit. Men jag kan ju säga att de klarade sig väldigt bra utan mig i köket, allt var jätte gott! Det var tunnbrödssnittar m ost, mozarellasallad och kött till huvudrätt och vitchokladmouss till efterrätt. Jag ger tjejerna två tummar upp! Spana in Paulins dukning sen, alldelens så där perfekt höstmysig. Bilden gör den inte rättvisa men det var super fint iaf!



Bästa m SII är nog ändå egokameran ;)


Biscotti

Igår prövade jag att göra biscotti för första gången och de blev rätt goda faktiskt. Det var ett provbak inför ikv då jag tänkte överrska girlsen  på vår middag som vi ska laga ikväll. Biscotti till kaffet är så himmla gott om man frågar mig. Receptet jag använde igår är det av Leila Lindholm men tänkte testa ett annat idag eller mixa lite som i vanlig ordning när det kommer till recept och jag ;)


Färdigt på: 100 min

100 100 g hel sötmandel
75 75 g pinjenötter
4 4 dl vetemjöl
2 2 dl strösocker
1 1 st apelsin
0.5 0.5 st vaniljstång
0.25 0.25 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
2 2 st ekologiska ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).

2. koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.

3. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.

4. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.

6. Forma en grop i mitten och häll i äggen.

7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.

8. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.

9. Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.

10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.



Last friday night

I fredags var det ju som tidigare nämt utgång, vi vär ett gäng från gammla SP-klassen. Det är konstigt, jag gick ut i juni men det känns som om det var två år sedan. Och som det brukar bli när man drar sitt sorry ass down till Five så blir det nån runda för mkt till baren men jag har ju som mitt sägen, dansar aldrig nykter ;) Haha asså om man kunde se sig själv på golvet, huvva! Efteråt så fortsatte jag min långhelg på Mariehem, man var så bakis på lördagen att det kändes alldeles lagom att bara stanna hemma sen m god mat och true blood. Haha asså barnen i det kvarteret, om de inte ska sjunga sånger för en så vill de att man ska adda dem på facebook. De är ju inte blyga om man säger så. Nä men de är väldigt gulliga men det värsta är att speciellt en tjej påminnde mig om mig själv som liten, JAG var ett riktigt pinsamt barn haha.


Winning!

Hahah Charlie Sheen, vilken lirare! Lagom till helgen också, shit så skönt m fredag. Det är winning ;)


The Kooks i november

Gud så roligt, den 3 november drar jag och My till Köpenhamn för en weekend och för att se The Kooks som spelar där då. Den helgen lär det bli en hel del shopping, bra musik och mycket turistande ;) Kommer bli så himmla roligt, can't wait!




Quote


Glömde jag säga föresten

Att jag har gjort bort halkbana nu, äntligen ser jag körkortet i sikte!


Shoppat

Gjorde ett till inlägg, fick inte plats att visa det jag handla på stan idag! Jag gillar mina bruna skinnbyxor, 200 spänn på h&m, de kan verkligen nice price om man säger så.




Hatten köpte jag för nån vecka sen man har inte lagt upp den fören nu


24h m Paow

Nu har jag fått spendera ganska så precis 24 timmar m Pauline, det var verkligen på tiden att vi sågs! Har nämligen inte träffat hon på hela sommaren. Vi hade det iaf väldigt roligt, prata, såg Hollywood fruar, promenera, gick på stan och plockade svamp bland annat. Gissa om jag är nöjd att att vi hittade kantareller o jizes så gott det var att smörstekta dem, to die for. Desutom hann planera helgen lite också och gissa om vi är taggade till tänderna. Det blir vin (iaf för min del), klackar och mkt ös! På fredagen ska vi förfesta m gamla klassen, så roligt det ska bli att se alla dem igen :)




With a capital D

Damn, såg X-men first class ikv och må jag säga att Michael Fassbender gjorde rollen Magneto bra. Wolverin har fått serious competition. Hur som helst, bra film. Marvelfilmer är ju alltid lite charmiga om man gillar nördtouchen som jag gör med comics i filmdramatisering.



Så här önskar jag att herrarna klär sig i höst, smakligt!


Friday night

Denna helg har jag bestämt mig för att hålla mig borta från krogen, kom inte ihåg vilken den senaste helgen jag inte var ute. Tror det kan vara klokt både för mig och min plånbok att stanna hemma this weekend. Men jag är inte sorgsen för det, ist hade vi jätte god middag hemma m vinkokta musslor och krusbärskaka till efterrätt. Jag hade faktiskt en riktikt trevlig kväll med föräldrarna, tror verkligen att relationen till föräldrar växer m åren. Klart man alltid gillar dem men man umgås ju som på ett annat sätt. Jag visa dem bla musik som de missat under deras yngre år och försökte tigga till mig en utlandsresa, tror inte att jag lyckades tyvärr ;)

Det här är playlistens som varvades under kvällen, riktigt bra musik om man frågar mig.

Lite så där skön och inte så ny musik

Till vinet/kaffet

Fortsatt trevlig helg, nu blir det sängen för mig!


Time for sleep is now

Var tvungen att sitta uppe och plugga lite körkortsteori eftersom jag inte hade gjort det på dagen. Suck, varför kunde jag inte bara ta det när jag var 18 som alla andra och sen bara vara klar med det?! Och jag skulle skulle vända tillbaka dygnet, går sådär kan jag meddela... Vad gör jag ens m min tid, är knappt vid datorn och sitter inte mkt vid tv:n. Trots detta får jag inget vettigt gjort, jag vill ha en lifecoach tror jag. 

 Igår var jag och Emma pingisledare på Sportscamp som var en tillställning för 12-åringar från Umeå och Bjurholmskomun att pröva på olika sporter, allt ifrån American fotball, Karate och Pilskytte till pingis då såklart ;) Det var mkt roligt och vi var rätt populära om man får säga som så. Men efter 6 timmars ljud av smattrande pingisbollar så var man rätt nöjd.

Iaf, i helgen väntas en lugn helg då jag förhoppningsvis får lite teori gjort och sen ska jag softa resten. Kanske plocka svamp, åh det ska jag lura ut en lyckligt ovetande själ på!
Sleep tight, xoxo

Btw,vad tycks om landets egna morötter, smakar pretty sweet. Malin, Gula morötter är på riktigt!! Hade du eller Finn rätt?


The hot list

Det här är några tjejer som jag tycker ser bra ut och samtliga är 30+ om jag inte minns fel? Any how, good for them!


# Natalie Imbruglia


#Jessica Simpson


#Mila kunis


Utgång nr2

Alltså jag och Petra, långsammare människor får man leta efter. Gårdagens förfest drog igång sju, vi var där tio. Säger lite om hur snabba vi är, när klockan faktiskt var sju så låg jag och halvsov i Petras soffa och hon duschade, that's how we roll ;) Efter en kort men intensiv föris så styrde vi klackarna mot Tc där det var bra drag. Det som var lite tråkigt bara var att jag såklart lyckas spilla rödvin på min klänning men det skyller jag på en rolig historia som fick mig att skratta när jag skulle dricka. Så egentligen var det ju inte mitt fel, kung.

Nu ska jag börja dra mig mot sängen, känner mig fortfarande krasslig och pingisen börjar imorrn. Måste krya! Godnatt fina!


Petra ville få med hennes bästa sida på kortet =)
Jag och fina fröken Hilda
"Ligg med oss. Snälla!"
*Smygreklam*


Igår var det utgång

...och tyvärr så vaknar jag upp och känner mig förkyld, inte okej!! Men är iaf inte bakis, ett plus haha. Däremot om jag inte är frisk tills kvällen så skjuter jag mig, kunde inte varit olägligare (ta i trä).  Any how, fredagen -var as fet! Jag drack för ovaligheternas skull knapp något vin alls utan ist blev det lite cider, dålig rysk vodka, Cuba libre och tequila. Det måste nog vara enda shotsen som jag fixar utan problem. Rebbea & Fiona var på plats som utlovat och de körde sin grej, snuskigt varmt blev det dock. Då var det inte så roligt längre att ha kavaj. Nu ska jag nog dricka något varmt och kör huskurer, fortsatt trevlig helg!


Helg snart

Idag har jag varit på stan en sväng, köpte två biljetter till Rebecca & Fiona som är nu på fredag och var förbi o sa hej på Mio. Vilka trevliga människor det är som jobbar där, saknar lite att jobba hos dem men har jag tur så blir det extra jobb i höst :) Man blir så glad av att vara där! Alltså den här hösten, den kan bli bra. Återstår att se.


Åre

I tisdags var en rätt hektiskt dag, tog tåget 00.19 från Umeå mot Åre. Ett byte senare var jag framme 08.30, traskade hela vägen upp till Tott hotell där mässan skulle hållas men jag var 2 timamr tidig så det vara bara att slå sig ner i lobbyn och vänta. När mässan väl börjar så visar det sig att den inte är så mkt som väntat så jag är redan klar på 1.5 timme vilker gav mig 7 timmar att fördriva innan jag kunde börja min resa hem igen. Efter typ 3 rundor i centrum och alldeles för mktskräpmat senare gav jag upp och la mig för att sova på en parkbänk i väntsalen (kan lova att jag var galet trött). När väl tåget anlände och två byten senare så var jag hemma i Umeå igen, 03.30 på morgonen. På onsdagen var jag rätt sliten av rimmliga skäl ;) Måste dock säga att Åre är ju väldigt vacker! Har bara varit där på vintern förut så det var rätt annorlunda att se stället utan snö, det jag inte förstår bara är hur Åre kan gå runt på sommrarna? Staden var  nästan tom förutom för oss som var där på rekreteringstillfället.


Soft m egen sovkupé

Innan kaffe

Efter kaffe, dvs lite piggare


På väg hem från Åre, det hade varit väldigt omväxlande väder m solsken och skurar. Det som är positivt m den kombinationen är de vackra rengbågarna


RSS 2.0