Saker jag saknar

(Inte nödvändigtvis i den ordning som de står)

#Snygga skor och atta ha ett matchande par

#Jeans och tröjor att ha till, är dömd till tights i 6 veckor

#Kunna bära saker, typ en tallrik eller väska

#Sporta, åka skidor, promenera mm

#Utgång, dansa, träffa människor osv

#Sömn, kunna sova utan att ständigt vakna av smärta i foten

#Jobba, tjäna pengar och känna mig hjälpsam

#Självständigheten, att inte behöva be om hjälp eller vara beroende av andra

osvosv, listan kan göras lång och det har bara gått en vecka. Skjut mig nu



26.02.2011

Idag är det 5 vackor och 1 dag kvar tills jag får ta av mig gipset och ja, jag räknar dagarna. Är så himmla osmidig på kryckor, orkar inte hålla samma tempo som alla fotgängare (som känns att de har lagt i några växlar sen jag bröt foten). Sedan så är mina händer klart inte byggd för att hoppa runt på kryckor, en timme på kryckor och jag är done. Så tyvärr blev det ingen Vip-middag för mig igår vilker givetvis sög! Varför ska det alltid varea så sjuukt mkt trappor på alla uteställen?! Tänk på det, finns det någon som inte har trapp?? Isf, please do tell.

 Istället blev jag hemma och hade filmmaraton m brorsan ist. Vi hann avverka lite Big bang theory, Social network och Jackass the Movie 3D. Jag vet att det är lite sent att inte se Social network fören nu och jag kan bara instämma med alla andra när jag säger att den var bra. Historien blir extra bra när man vet att den är baserad på en sann historia. Och Jackass är ju alltid Jackass. Ett gäng dumma killar som gör korkade saker men visst, jag skrattar ju åt dem så de lyckas ju med vad de gör. Har dock väldigt svårt att tänka mig någon av dem med en flickvän om jag säger så.




Pink

Idag fick jag nya, eller det riktiga gipset. Rosa och fint blev det nu, får se vilken färg det blir till nästa gipset om två veckor. Tyvärr är det lite smärtsamt men det som inte dödar det härdar. Lite mer ointressant har mina dagar blivit, har typ skavsår på händerna och tar mig inte upp och ner för det jävla trappen så tar mig inte runt så himmla bra. Energin är nere på noll och känner bara ett konstant behov av att sova. Vet dock inte hur jag ska klara av helgerna, att se på Let's dance varje helg håller inte för mig. Men sånt brukar lösa sig, nu ska jag äta mer onyttig mat, se House och bli tjock medans jag tycker synd om mig själv. Ciao!




Kanske egentligen inte borde titta på det här när jag ligger skadad själv. Det borde stå typ att serien kan medföra hypocondri, haha


Fulaste gipset ever

Var tvungen att visa en bild på mitt as fula gips som Josse tog, praktikanten gjorde inte ett bra jobb. Hon gjorde den en deci för lång typ och med en bomulls topp. Tur att jag får byta till mitt riktiga gips imorrn iaf! Skäms ju att hoppa runt med det här på min fot... 
Sen har vi ju låten som fick mig att bryta foten, the Who. Om inte de hade varit sådan bra musiker så hade det aldrig hänt ;)

The Who – Baba O'Riley - Remixed Version


Aj-så-ut-i-helvette

Detta har veri en smått spårad helg. Hade en klassfest hemma hos mig i lördags. Det var riktigt fett och spårat. Tror det inte var något som vi inte hade gjort efter den kvällen. Till hörde att jag bröt foten, så jävla onödigt. Det värsta var att det hände rätt tidigt också, ca elva på kvällen jag bröt den. Jag minns det för jag hörde hur det smällde till i foten och kände att detta inte kan vara bra. Men inte stoppade det mig, jag dansade och körde på tills efter fem och sen lite till.

Kan ju däremot säga att söndagen inte var så kul, stökigt hem och crashad dator plus min fot som var svullen som en ballong och i en färgskiftning från blå-röd typ så efter brunch så bar det av mot akuten där man blev hållen i fem timmar. Är så himmla glad för att Josse var snäll och följde med mig så jag slapp vänta ensam, då hade det varit outlidligt.

Nu återstår det 6 veckor med gips och kryckor men vad kan man säga,
 -Shit happens when you party naked.

(Btw, tack för fb-rapen Gustaf!)


Uppdaterad stilmall

Vad tycks? Satt och prova lite, kände att jag lite förändring på blogglayouten var befogat. Vet ej om den stananr eller inte, får se hur  det känns...

17.02.2011

Helvette, ska jag aldrig få bli frisk från den här förkylningen?? Trodde den skulle vara över tills imorrn men det är ungefär som att säga hej innan man har korsat bäcken och gissa om jag blev blöt. Tittade mig i spegeln när jag vaknade och möttes av mig själv, men såg typ bakfull ut och lite misshandlad lr nått. Inte vackert iaf... Kände att gå runt på en mässa med massa folk kändes inte så lockande längre, även om jag jätte gärna velat vara där och få träffa lite vänner igen. Typ över en vecka sedan jag var i skolan sist, not good. Men jag kurerar mig så gott det går, måste vara pigg till helgen så är redan inne på min andra, feta kopp te och är inlindad i min största halsduk.

Jag satt och surfa runt lite på datorn för att inte känna mig så ensam vid frukost bordet och så hamna jag på lite mingelbilder från Brit Awards och en bild på Elisa Doolittle, och liksom wow vilka spiror. Inte konstigt att hon kan köra på utan klackar med dom benen. Dessutom var hon väldigt utstickande bland de andra och det är ju altid kul med lite variation! En annan favorit var Helena Christensen, det är en couger av rang. 40+are men ser bättre ut än många 25-åringar. Dessutom så hade hon en jätte fin klänning som passade henne perfekt. Sophie Ellis-Bextor var väldigt klassikst vacker i hennes puderrosa klänning som gick jätte fint ihop med hennes väska.


Noomi Rapace prisad på Elle Style Awards
Eliza Doolittle
Noomi Rapace prisad på Elle Style Awards
Helena Christensen
Noomi Rapace prisad på Elle Style Awards
Sophie Ellis-Bextor


Var bara tvungen

Hade på Videotunes har om dagen och hade Valentines playlist in för den stunndade högtiden, eller om man kan kalla den så. Jag sprang ut och in ur vardagsrummet medan jag packade upp ur väskan och vem skymtade jag inte då i ögonvrån om inte Robert Downey jr, asså vilken hunk! Inser att han kanske är lite i äldsta laget, but still. Man ska alltid uppskatta skönhet! Snubbla över låten idag och kände mig bara manad till att dela med av den. Nu har jag till och med börjar lyssna på låten bara tack var Downey. Smart drag Elton, smart drag.




Home alone

Hemma igen, förkyld och pank men rik på minnen och glada stunder! Kom hem i söndags men den dagen var fort förlorad då jag tog igen många timmars förlorad sömn. Fast jag kom hem till i princip ett folktomt hem så min päron är åkte till The States när jag var i Sthlm. Skypa lite med mummi idag som berätta hur bra de hade det i Vegas där de bränner huskassan men jag är inte bitter, inte alls... ;)

Oj så mycet fina saker jag hitta där borta, köpt nästan lite mycket men försöker intala mig själv att jag är värd det som forfarande lever med min monsterförkylning. Mina stackars resekamrater Malin och Sofia blev tyvärr också de drabbade av mina baciller och är förkylda nu. Får baka kakor sen som ursäkt eller något för mina hemska baciller. Jag hade gärna lagt in lite bilder på vad jag köpt men mina älskade föräldrar drog med kameran så blir utan bilder. Som tur var så har Malin en kamera som vi fota med under vistelsen i Sthlm så ni kan få se hur trevligt vi har haft det! Detta är bara första delen, blir så mkt annars. Vi knäppte lite över 200 bilder så måste sålla lite. Men jag ska inte sticka under stolen med att det var mycke väntan inblandat också. Tex när vi kom fram så fick vi vänta från ca 07.00 till kl 14.00! Inte så nice, tror vi satt & timmar på café och döda tid i väntan på att vi skulle kunna hämta nyckeln till lägenheten. Det var hårt




Sofia powernapar

Härligt att vi lyckades time:a in snökaoset också. Man åker inte direkt söder ut för snö, inte vra det någon som visst hur man skotta där nere heller 


Käk för en kung!

Jag och Malin vet hur man softar och tjockar


Sthlm

Rackarns, känner hur en förkylning börjar smyga på sig vilket inte är helt lämpligt eftersom vi åker imorrn kväll. Blir massa te m honung och vila ikv, en potentiell förkylning får inte förstöra min helg! Så för att vila upp mig så jag sett på Black Swan, rätt annorlunda film men helt ok. Värd att ses, Natalie Portman och Mila Kunis är ju så himla duktiga och vackra!


Natalie Portman och Mila Kunis


The monkey on your back is the latest trend

Vilken speckad held det har varit, middag, krogen, spelkväll och shopping mm. Idag så har jag haft en riktigt underbar söndag men en superfrukost fixad av malin som njöts tsm av Solsidan sedan bar det va mot Iksu Spa och familjemiddag till ära av min äldsta bror Anton som fyller 23 nu på onsdag. Vi var dock tvungen att fira det ikv eftersom jag är borta då, är ju nämligen i Stockholm v.6!

Måste visa mina skatter som jag köpte i lördags när jag var bakis och äcklig. Visst är tavlan underbar, bätter än ett akvarium att titta på! Måste bara hitta den ultimata platsen att hänga upp den på nu. Innan halv åtta hos mig, som jag och några vänner ska dra ihop, så måste den vara på plats så mina gäster har något vackert att vila sina ögon på (förutom maten då) ;) Förutom tavlan så köpta jag några träbokstäver som jag skulle ha gjort tidigare men aldrig blivit av och en vinkylare, varför inte liksom?

KÖPT


En välbehövlig vinkylare, inte tänkt som accessoar till rummet kan tilläggas



Apple of my eye, visst är den fin? Blir så himmla sugen på livet när jag ser den


och ett litet ledord i vardagen


Jag hatar bullar

Kl 05.45 är jag klar m bullbaket, tog ju bara nästan 10 timmar. Mina fötter och rygg krampar och känner på mig hur skabbigt motbjudande jag kommer att vara imorgon men sånt är livet. Nu ska jag njuta av mina 2 timamrs sömn, fuck life

Inspiration

Asså, hur kan man inte gilla Lady Gaga? Vilken kvinna säger jag, annorlunda och fräscht -ja tack! Hur underbart är det inte att hon klär sig i kött eller en klänning av hår? Det är nyskapande och provocerande, helt rätt. Nog för  hennes låter är lite väl spelade vid det här laget men att hon haft så många list-ettor förvånar inte. Tycker hon har varit som en fräsch fläkt i musikindustrin. Sedan så är hon är kankse inte klassiskt snygg, snarare typ exotisk-snygg. Hon gör annorlunda snygg helt enkelt!





Nu ska jag strukturera upp tillvaron

Efter att min koffeinchock hade lagt sig efter skoldagen så drog jag mig ner på stan för att inhandla en kassabok och en "dailyplaner", dvs kalenderbok ;) Tyvärr så var kalenderboken slut i mörkbrun kroccodil om man inte villa ha den stor som en anteckningsbok, vilket bara känns klumpigt enligt mig. Jag vill ju kunna ha med mig den överallt och det lär ju bli svårt om den är större än handväskan...

Sedan så fick jag hem mitt första nummer av topp HÄLSA som tyvärr inte var lika bra som jag hoppats. Dåliga träningstips, rätt ointressanta repotage och tråkiga recept. Men sen så kanske jag är fel åldersgrupp för tidningen också. Fast måste säga att den är en skön brytning mot alla övriga tjejtidningar som Solo och Cosmopolitan tex. Fast nästa gång jag köper en tidning så lär det nog bli Plaza eller Sköna hem, få saker är så avkopplande som inredning.


Jag idag, händerna skaka och jag kunde knappt sitta still! Men jag höll mig vaken, mission completed





Likt fint vin, blir bättre med åren

Så orättvist, varför ska killar få generellt bli snyggare med åren? Veck i pannan gör att de bara ser distinkta ut och grått hår är inga problem. Not fair men som tjej får man trösta sig med att risken för helikopter platta är betydligt mindre.

Snyggare m ett par år på nacken

Robert Downey Jr

Robert Downey Jr. - Esquire Magazine [United States] (March 2007)

Hugh Jackaman




George Cloone




Men det finns hopp att åldras vacker som kvinna också som tex Jamie Lee Curtis & Sigourney Weaver, veteraner inom filmbranchen.  De ser kanske inte lika unga ut som när de var 20 men de är fortfarande lika vacker!


RSS 2.0