28.09.2011

Gud vad fort tiden går! Knappt så att man hinner med. I helgen så var jag på middag m cocktails och groggar, fruktansvärt mysigt. Jag fick passa på att öva lite på att göra  drinkar och groggar när värden var bartender,  man inser då vilket jobb de gör bakom baren. Dessutom försökte jag reda ut vad skillnaden är på grogg, drink och cocktail. Så här är det, grog är rätt 50/50 när det kommer till alkohol och något att blanda ut spriten med, ex rom och cola. Drink är en samlingsnamn för cocktail och grog medan cocktail är som men mer invecklad grog. Den kan vara rörd, skakad, m fler ingredienser och ofta i ett fint glas. Där har ni, lr iaf den biten som jag kom ihåg. Alltås är det inte så stor skillnad men visst låter det bättre när man säger att man ska ut och ta några cocktails än groggar?

På lördagen så jobbade jag, Petra och Hilda på ett bröllop från halv fem till strax efter två. Vi serverade både mat och stod i baren (därför barskola kvällen innan). Det kunde vara rätt jobbigt bitvis, det blev nämligen snuskigt varmt när man höll på m disken och det var kvavt överallt men hela upplevelsen var rolig. Mycket var nog att jag hade roliga tjejer att jobba med men sen var gästerna trevliga, vi fick god mat och vem hatar att tjäna pengar liksom.

Idag då, ja den har inte varit så mkt att hurra för. Var galet trött sedan lördagen, har gjort ett tappert försök att plugga körkortsteori men det är ju bara för tråkigt. Sedan har jag skrivit lite på cv:n och förberett mig inför arbetsmässan som jag ska på i Åre. Det känns lite spännande men tyvärr så är ju mina restider sämst. Jag åker 00.19 måndag kväll, framme efter byte i Ånge vid 08.19 och måste då vänta tills 11.00 när mässan börjar. Hem så går inte tåget fören 19.33 (mässan slutar 16.00) och efter två byten i Östersund och Bräcke så är jag åter i Umeå igen vid 03.37. Not so sweet men får hoppas att mässan är värd det!


Fick pröva en "fin" cigg m nejlika eller korriander (minns inte vilket), det var väldigt spännande och gott faktiskt. Smakade lite sött nästan


Finfina bartenders, behöver jag säga att vi fick bra m driks?


Inte riktigt fattat att jag åker ikv för att vara exakt, blir att ladda upp m läsning, kaffe och karra till resan


Inte för att man ska uppmuntra sånt här men...

Kom igen, den är ju rolig! Tydligen har hon varit med i The real housewifes of New York och nu är hon artist, många som börjar ta den vägen in i sångkarriären numera. Med lite voice over så behöver man inte ens kunna sjunga, ger sånna som mig hopp om en framtida sångkarriär ;) Iaf, en bit in på vinflaskan och jag lär slå på den här på spotify och lära resten att gilla den -haha. Ge den nån lyssning, you'll like it. Just det, sova. Godnatt!


Shoppat

Idag blev det en ofrivillig runda på stan som oväntat nog slutade i att jag fick m mig några kassar hem. Det var alldeles för länge sedan jag var på stan helt enkelt! Ska visa min gör snygga poncho som jag också köpte idag senare, orkade inte hämta den för att knäppa kort på den ikv bara. Tyvärr blev jag fast på stan längre än planerat så blev rejält försenad till Elsas fika. Det var väldigt synd, hade gärna hängt längre m de sköna människorna, det var många ansikten som jag inte hade träffat på länge. Any how, nu ska jag sova. För en gångs skull har jag huvudvärk men hoppas att jag är kvitt den imorgon, fingers crossed. 
Xoxo

 

Älskar skorna, skinn, mocka och ett par fina kängor som funkar till det mesta. Klackar är alltid välkomna hemma hos mig, blir som inte less på träklacken! Även om denna må vara fejk
Klackarna är dock handlade från näten, hos Nelly inte helt otippat
Såg till att få hem lite höstiga plagg nu, har suktat lite efter det märkte jag idag
Sweet basics, jeans i klassikt blå och svart demin blir sällan fel. Linnet sammanfattar jag som charmigt!
With the lipstick on, så perfekt till hösten. Man ser inte så sminkad ut men det ger läpparna en intensivare färg, visst känns läppstift roligare än läppglans oftast?


Detaljer från rummet

Köpte lite saker till rummet för ett tag sedan som jag glömde att visa. Ex tennskålen har jag egentligen ingen nytta för men den blir snygg i bokhyllan, typ som en tavla. Favoriten är dock Union Jack kofferten, perfekt för att snabbt slänga undan saker eller lagra tidningar/plädar i. Sen kudden, tja säger samma sak som om ljuslyktor -man kan inte få för mycket av det!




Då trivs jag!


Aldrig underskatta en snygg musikvideo




Hemma från the deep north

I helgen var jag och min familj och hälsade på hos farmor och farfar långt in i norra Sverige. Hahah nä nu ska vi inte överdriva men när man riskerar att springa på en björn under promenaden så får man nog kalla det deep north endå ;) Vi åt i vanlig ordning sjuk mkt mat och träffa släkt som man så annars sällan ser. Nu är dock klockan alldeles för mkt och jag har alldeles för mkt att göra imorgon fr att sitta uppe så här sent. Godnatt folket!

 
Bilderna är rätt missvisnade när det kommer till lingonväxten i skogen, det var verkligen överallt! Slu kunde inte ha mer fel om ligonåret iår

Jag tog en promenad till sjön, otroligt vackert hur himmelen spegalde sig i sjön


Så charmigt! Farmor och farfars album från när de var ung, åh vad vackert det kunde vara på den tiden.


That's how you do it right!


Näst sista dagen på jobbet

Gud så fort tiden har rusat iväg, det är knappt så man förstår det. Jag har verkligen älskat att jobba på mio nu i sommar och kommer sakna jobbet när det är över. Som tur är har jag iaf en dag till och har man tur så får man jobba öite extra i höst. Veckan som är har varit och är hektiskt med saker att göra varje dag. Igår tex passade jag på att umgås med josse och jacob som flyttar till barcelona på måndag. Vi åt middg hemma hos hennes pappa som han tillagat och det var alldelens underbart gott. Efter middagen gick vi alla på bio och såg Bridemades, oj vad ala i salongen skratta. Filmen var jätte bra men inte riktigt allt som jag hoppats på. Det var if ännu en mysig kväll som veckan hade att erbjuda. Nu ska jag återvända till jobbet, ciao!



Jag går och fiskar

Det här är sista veckan och min sista lediga dag från jobbet, det känns lite sorgligt och jag kommer att sakna mio aå himla mycket! Men för att inte lösa denna dag(även om den är mulen) så ska jag ta metspöt och fiska en stund tror jag, tänk så mysigt!

Zaazazo

Igår efter jobbet var jag bjuden på en sen middag hos ett litet sällskap där jag fick kanske en av de bästa pastaveg-rätter som jag ätit, eloge till kocken. Dessutom så var herrarna bartenders så cocktailsen var inte att klaga på. Efter middagen for vi en sväng på Rex och Båten, man kan sammanfatta kvällen som väldigt lyckad. Enda dåliga må väl vara de blåsor jag fått under fötterna av mina nya klackar menmen, att promenera i över en timme + utgång brukar slita lite på fötterna. But it was worth it. Nu ska jag göra något vettigt av timmarna som är kvar på dygnet, ev en till powernap bara för att sammla lite mera energi.
Ciao!



Just det, kläder också!

Nytt är jumpsuiten (as mysig och absolut värd de 89kr jag betalade för den!), halsbandet (som jag dock använder som skärp på bilden) och skorna. Köpte mer ockås men hinner inte (och orkar inte ;) ordna m det. Nu ska jag sova så jag är pigg inför morgondagen. Pussgodnatt!


Detaljer till rummet

Sådärja! Nu är även tidningskorgen fixad, det var verkligen på tiden. Dessutom så passade jag på när jag liks hade plånboken framme att köpa en otroligt fin kudde som ska pryda min fotölj, åh vad jag gillar den!




Musik med charm


Andy Williams – Moon River


Michael Bublé – Home


Dave Brubeck – Unsquare Dance


Nina Simone – Love Me Or Leave Me


Bokhylla

Nu står den uppe, at last har jag min bokhylla! I helgen ska jag (eller så fort jag får tid) ordna om bland grejerna så det inte ser så tråkigt ut. Det jag behöver mest just nu är ett tidningsställ til alla mina tidningar ligger överallt, the hunt continues.


RSS 2.0